Proslavljena 40. obljetnica od proglašenja svetim Maksimilijana M. Kolbea

U Marijinu svetištu u Molvama proslavljena je 40. obljetnica od proglašenja svetim Maksimilijana M. Kolbea na sam njegov blagdan 14. kolovoza 2022. godine.

Duhovni program ovoga blagdana i trećega dana trodnevnice uoči Velike Gospe bio je na vanjskom dijelu svetišta kod zavjetne kapelice Majke Božje Molvarske.

Euharistijsko slavlje predslavio je o. Zlatko Vlahek, tajnik Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca uz koncelebraciju o. Miljenka Hontića, provincijalnog ministra i o. Zdravka Tube, župnika i čuvara svetišta.

,,Dolazimo na ovu najveću marijansku svetkovinu u ovo drago nam svetište, da se obogatimo susretom s Bogom preko Majke Marije. I svake godine, kao da nas srce vuče da dođemo ovdje, u marijansko svetište, da se Bogom obogatimo”, kazao je na početku svoje propovijedi o. Vlahek. Govoreći o Marijinu primjeru osjetljivosti za bližnje te Kolbeovu darivanju života za oca obitelji propovjednik je završio riječima: ,,Želimo se nahraniti i napojiti u ovoj Marijinoj oazi, učiti iz primjera Marije, Elizabete i sv. Maksimilijana Kolbea, kako bismo i mi bili oni koji grade mostove dijaloga, pozitivnog gledanja drugog čovjeka, u poštovanju i čistoj ljubavi; da bismo u naš dom obitelji bili dostojni primiti Mariju i Krista Boga te boreći se poput sv. Maksimilijana Kolbea protiv svakog individualizma i indiferentnosti, zadobili blagoslov i mir.”

Nakon euharistijskog slavlja slijedila je svečana procesija sa svijećama uz čudotvorni kip Majke Božje Molvarske.

Zahvaljujemo svim hodočasnicima i župljanima koji su sudjelovali u proslavi blagdana sv. Maksimilijana M. Kolbea!