Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Predragi apostoli Bezgrešne!

Svjetlo uskrsnog jutra – dar Isusova uskrsnuća oaza je u pustinji našega života u kojoj nam se Isus daruje. On je za nas trpio, podnio muku, umro. Isus je za nas pobijedio patnju i smrt. Isus je za nas uskrsnuo.

Zahvalni za ove darove, posebno dar uskrsnuća razmatramo ljepotu Božjega dara, radujemo se daru uskrsnuća vlastita bića kao što se Marija znala radovati. U otajstvu radosti Uskrsa razmatrajmo darovane milosti potaknuti riječima našega sveca, dragog nam Maksimilijana Kolbea čije se 130. obljetnice rođenja spominjemo ove 2024. godine.

„Gospodin je uskrsnuo: ponavljaju to ovoga dana na tisuće usta. ‘I nama valja uskrsnuti’, nagoviješta nam uskrsni himan, ali tek nakon smrti, budući da svake godine sveta Crkva pozivlje vjernike upravo na to, preporučujući im pristupanje k uskrsnoj ispovijedi… Ako se nekome i dogodila nesreća duhovne smrti; makar rekao kako nikada više neće uskrsnuti od mrtvih, dovoljno mu je obratiti se iskreno Posrednici svih milosti, Bezgrešnoj, ne samo kako bi primio milost uskrsnuća, već i kako bi se približio veoma visokoj i zahtjevnoj ljestvici svetosti. Što se više približavamo Njoj, to većma primamo milost spoznanja ljubavi, velikodušne ljubavi prema Bogu, koji je, iz ljubavi prema nama, pošao i na Križ” (SK 1144).

Predragi apostoli Bezgrešne,

u svjetlu riječi koje nas uvode u otajstvo Isusove pobjede nad smrću želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs!

o. Zdravko Tuba, nacionalni asistent MI – Vojske Bezgrešne