Hodočašće u Poljsku: Putem sv. Maksimilijana

Organiziramo hodočašće Vojske Bezgrešne (Južna Hrvatska) u Poljsku od 6. do 12. rujna 2018. godine tijekom kojega ćemo posjetiti mjesta koja su obilježila život sv. Maksimijana Kolbea.


Raspored

1. DAN: 06. rujna – četvrtak – ŠIBENIK-CZĘSTOCHOWA

Polazak sa šibenskog autobusnog kolodvora u 00.15. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Češku do odredišta U Poljskoj. Dolazak u Częstochowu u poslijepodnevnim satima. Sveta misa u svetištu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. DAN: 07. rujna – petak – ZDUNSKA WOŁAPABIANICENIEPOKALANÓW

Doručak. Vožnja do Zduńske Wole i posjet kući u kojoj je rođen Rajmund Kolbe. Odlazak do bazilike Marijina Uznesenja u kojoj je mali Rajmund kršten. Nastavak vožnje do Pabianica i posjet crkvi sv. Mateja gdje je Rajmund imao viđenje Gospe koja mu je ponudila dvije krune i gdje je sv. Maksimilijan slavio svoju mladu misu. I mi ćemo ovdje slaviti svetu misu. Dolazak u Niepokalanów. Razgled “Grada Bezgrešne” i upoznavanje sa životom sv. Maksimilijana te nastankom i razvojem grada. Smještaj u samostanu Niepokalanówu. Večera. Molitva. Noćenje.

3. DAN: 08. rujna – subota – NIEPOKALANÓW-VARŠAVA

Sveta misa. Doručak. Odlazak u Varšavu i razgled brojnih gradskih znamenitosti Varšave, glavnog grada Poljske. Stara jezgra Varšave je na listi svjetske baštine UNESCO-a. Uključeno i panoramski razgled grada. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u Niepokalonow. Večera. Molitva. Noćenje.

4. DAN: 09. rujna – nedjelja – NIEPOKALANOW-LICHEŃ STARY-HARMEŽE

Doručak. Odlazak u Licheń Stary – zavjetno svetište poljskog naroda Majci Božjoj. Sveta misa u svetištu. Vrijeme za osobne pobožnosti. Ručak po slobodnom izboru negdje u svetištu. Vožnja prema Harmeže. Smještaj u Domu za duhovne vježbe sestara sv. Maksimilijana Kolbea. Večera. Noćenje.

5. DAN: 10. rujna – ponedjeljak – HARMEŽE-OSWIECIM-WADOVICE

Sveta misa. Doručak. Upoznavanje s „KL Auschwitz“ (organizirano vođenje). Ćelija u kojoj je bio zatvoren i usmrćen sv. Maksimilijan Kolbe. Upoznavanje s „KL Birkenau“. Povratak u Harmeže na ručak. Popodne odlazak u Wadovice. Povratak u Harmeže. Večera. Eventualno pobožnost. Razgled grafika Mariana Koƚodzeja. Noćenje.

6. DAN: 11. rujna – utorak – HARMEŽEKRAKOV

Doručak. Odlazak u Krakow. Najprije posjet svetištu Božjeg Milosrđa. Ovdje sveta misa. Nakon toga razgled Krakowa. U njemu se nalazi najveći srednjovjekovni trg u Europi – Rynek Glowny. Razgledat ćemo Kraljevski dvorac – Wawel. Vidjet ćemo  puno izuzetno lijepih i zanimljivih crkava u ovom gradu: katedrala, crkva Majke Božje, franjevačka crkva itd.

Ručak po slobodnom odabiru negdje u gradu. Povratak u hotel. Večera. Pobožnost.

7. DAN: 12. rujna – srijeda – HARMEŽE-WIELICKA

Sveta misa. Doručak. Spremanje stvari i povratak u Hrvatsku. Uz put ćemo posjetiti rudnike soli u mjestu Wielicka. U Hrvatsku se vraćamo istim putem i stajat ćemo samo na mjestima za kraći odmor. Dolazak u Šibenik u jutarnjim satima.


Prijave i uplate

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića u Šibeniku
info@svetiste-sibenik.hr
Tel. 022 201 480