Novi broj Apostola Bezgrešne – lipanj 2016.

Ovdje možete preuzeti Apostol Bezgrešne – » Apostol Bezgrešne – Lipanj 2016

Apostol-Bezgresne-Lipanj2016_Page_01

Iz uvodnika

Predragi apostoli Bezgrešne!

Pred nama je novi list štovatelja Bezgrešne. U odazivu članova koji su nam poslali svoje članke satkan je i ovaj broj u Kolbeovoj godini.

Bezuvjetno primanje temeljna je osobina duhovnosti sv. Maksimilijana. On dopušta biti privučen od Krista i majčinske prisutnosti Bezgrešne kako bi bio sposoban za sve veću ljubav koja doseže svoj vrhunac u Auschwitzu. Njegova je misao: “Mržnja dijeli, razdvaja i uništava, dok ljubav spaja, daje mir i gradi. Dakle, ništa čudno ako samo ljubav može učiniti ljude savršenima. Dakle, samo ona vjera koja poučava ljubav prema Bogu i bližnjemu može usavršiti ljude.” (SK 1206)

Djelo darivanja života umjesto oca obitelji u logoru nije znak trenutka žara i velikodušnosti, već je rezultat duhovnog puta koji se temelji na žrtvi koja doseže svoj vrhunac u Auschwitzu. Smrt sv. Maksimilijana je sestrica predivnog postojanja u ljubavi u službi Božjoj pod zaštitom i u znaku Bezgrešne.

Današnji čovjek, osobito onaj koji vjeruje u Krista, za obnovu i jačanje vlastite sposobnosti za ljubav ima silnu potrebu svjedočanstva po primjeru oca Kolbea. Njegov izbor ukazuje da su vjernici i danas pozvani biti vođeni istim svjetlom u svijetu u kojem prečesto prevladava želja za dominacijom. Sveti Maksimilijan svojim životom poučava da je ljubav sama bit ljudskog bića koja ga oplemenjuje, ukrašava i čini ga više dostojanstvenim. Ljubav je za njega, i za nas, najvažnija dimenzija postojanja. On potvrđuje ljudima današnjice da je svjedočanstvo ljepote humanosti i ljubavi prema Bogu protivno mržnji i uništenju svoga bližnjega. U tom smislu, svi smo pozvani biti “kolbeovski” uvjereni i odlučni zagovornici i svjedoci ljubavi koja ima prednost nad bilo kojom vrstom zlobe i netolerancije. Čovječanstvo pronalazi ispunjenje u odrazu Božje ljubavi u onoj mjeri u kojoj je mučenik iz Auschwitza glasno progovorio braći svoga stoljeća.

Urednik