Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Predragi apostoli Bezgrešne!

,,Ponekad je jako teško u životu”, piše i sv. Maksimilijan M. Kolbe te daruje i poticaj kako živjeti s poteškoćama. ,,Čini se kao da nemamo izlaza. Glavom se ne može kroza zid. I bude žalosno, i teško, često i strašno, i očajno. A zašto? Je li doista tako strašno na svijetu? Nije li Gospodinu Bogu sve znano? Nije li On svemoguć? Nisu li u Njegovim rukama svi prirodni zakoni i sva ljudska srca? Može li se išta dogoditi u svemiru bez Njegova dopuštenja?… A ako dopušta, zar bi pristao na nešto što nije za naše dobro, naše veće dobro – najveće dobro?…

Što nam je, dakle, činiti? Pouzdati se u Boga. Svojim pouzdanjem, bez neposrednog razumijevanja stvari, Bogu iskazujemo veliku slavu jer priznajemo njegovu mudrost, dobrotu i snagu. Pouzdajmo se u Boga, pouzdajmo bez granica. Budimo puni ufanja i trudimo se vršiti Njegovu volju. Tada nas nikakvo zlo ne može zadesiti pa živjeli i u tisuću puta težim vremenima.

Uzdajmo se, uzdajmo bezgranično u Gospodina Boga po Bezgrešnoj. Trudimo

se koliko nam razum i snaga dopuštaju, u miru s potpunim pouzdanjem u Bezgrešnu

staviti Božju volju iznad svoje. Tada će nam križevi postati, kao što bi trebalo i biti, stepenice koje vode k sreći uskrsnuća u nebu” (SK 1082).

Uskrsli se daruje kao odgovor na sva naša traženja, kao dar za sva naša teška proživljavanja patnje i trpljenja u svakodnevici. Pozvani smo živjeti s Isusom. Uskrsli nas susreće osobno. Takvom odnosu uči nas naša Majka Marija.

Da, Marija ustrajno i postojano prati svaki sinovljev trenutak života i vodi nas u tihoj prisutnosti do svjetla uskrsnog jutra koje na cijeloj zemlji progovara: nije ovdje, uskrsnuo je! Isus je živ, uskrsnuo je!

Blagoslovljen ti Uskrs!

o. Zdravko Tuba, nacionalni asistent MI – Vojske Bezgrešne